Fokus på jenter i yrkesfag

I år er hele syv av 12 elever på trearbeid jenter! Dette syns kontaktlærer Mona Mangen er veldig gøy, og inviterte Gunvor Eldegard (prosjektleder for yrkesfagløftet i AFK) og journalist Kari Kløvstad på besøk i snekkerverkstedet.

Stortingspolitikerne Sverre Myrli og Nina Sandberg (Arbeiderpartiet) ble også med på besøket. Over vaffelfrokost i verkstedet fikk elevene fikk sjansen til å snakke om faget sitt og yrkesfag generelt. Elevene fikk vise fram arbeider de har gjort og snakke om hva de kan tenke seg å jobbe med framover, og hvilke tanker de har om lærlingplass når de er ferdig på Skedsmo. Journalist Kari Kløvstad pratet med elevene og skal skrive en sak om jenter i yrkesfagene som kommer på trykk i neste nummer av fagtidsskriftet Yrke.

Mona Granbakken Mangen

E-post Mona.Granbakken.Mangen@skedsmo.vgs.no