Konkurranse i teknologi og forskningslære

1. juni arrangerte vi en konkurranse i faget teknologi og forskningslære mellom elevene ved Nannestad vgs og Skedsmo vgs.

Elevene skulle vise frem sine ferdigheter som ingeniører, og har jobbet i mindre team med å bygge modellglidefly. Elevene fra Nannestad og Skedsmo konkurrerte om hvem som klarte å lage det beste flyet.

Krav til flyet:

• Flyet skal kunne gli stabilt minst 10m uten noen form for fremdrift
  • Flyet skal kunne frakte en last på fem 1-kroner på denne distansen.
    Elevene kan selv bestemme hvor på flyet denne lasten skal festes.
  • Flyet kan designes etter eget ønske, men må ha en form for vinger og flykropp,
  • Flyet kan ikke ha et vingespenn som overstiger 2m (fra vingetipp til vingetipp)

Vurderingskriterier:

• Glidetall
  • Design

Dommere:

• Bjørn Skaland fra Flyfag ved Skedsmo vgs
  • Åge Flatner fra Forsvarets Flysamling på Gardermoen.

Lærere:

• Fra Skedsmo: Ellen Hjelmtvedt Rekaa
  • Fra Nannestad: Kjell Arnt Nystøl

Konkurransen:

Tre fly fra hver skole konkurrerte. Konkurransen startet med at dommerne vurderte flyene som skulle være med i konkurransen. Deretter skulle elevene kaste flyene. Lærerne målte høyden flyet ble kastet fra og avstanden fra kastepunkt til der flyet landet og beregnet glidetall. Elevene fikk mulighet til å kaste 3 ganger. Beste resultat av de 3 ble gjeldende.

Vinnere:

1. Håvard Sveen og Håkon Årdal, Nannestad vgs, 10:1
  2. Kristian Horgen og Garik Pettersen, Skedsmo vgs, 6,25:1
  3. Christin Sande Isaksen, Jane T. Gruer og Natalia Lidia Stepsen, Nannestad vgs, 5,05:1

Pris for beste design:

1. Håvard Sveen og Håkon Årdal, Nannestad vgs