Høstens Cottbus-tur

I månedsskiftet august/september var Vg2-elever på besøk hos vår tyske partnerskole Niedersorbisches Gymnasium.

Ti Vg2-elever deltok på en ukes elevutveksling i Cottbus, Tyskland, i månedsskiftet august/september sammen med lærerne Berit Lindstad Fagerbakk og Lars Roar Rud.

Prosjektet er finansiert av Erasmus+ hvor formålet er kulturutveksling. Hensikten er at elevene skal bli mer åpne og tolerante for andre kulturer, samtidig som de blir mer bevisste på sin egen. Tema for årets reise var regional matkultur.

Elevene bodde hjemme hos sine tyske partnerelever, og fikk oppleve tysk dagligliv fra innsiden, samtidig som de ble kjent med skolehverdagen til de tyske elevene.

I tillegg fikk elevene reise på dagstur til Berlin hvor de deltok på sightseeing med båt på elven Spree.

Tekst og bilder: Berit Lindstad Fagerbakk