Informasjonskompetanse

Informasjonskompetanse vil si at dere skal lære å finne, gjenbruke og henvise til informasjon dere bruker i skoleoppgavene deres. Dette er det spesielt stort fokus på i høyere utdanning, slik at det er en fordel å opparbeide seg kompetanse i dette allerede på videregående.

På Skedsmo vgs bruker vi kildestilen som heter APA (American psychological association. 6. edition) Dette er regler, som bestemmer hvordan kildene deres skal settes inn i oppgaven.

Her på skolen bruker vi i tillegg Zotero, som er et gratis verktøy for å sette kildene inn i teksten og lage litteraturlister. Dette er et veldig nyttig verktøy for alle som leverer skriftlig arbeid med krav om referanser og kildeliste og som sparer deg for mye tid og jobb når du skal sette inn kilder.

Informasjonskompetanse-wikien vår er en ressurs for hvordan man best mulig kan søke, vurdere, referere til og bruke informasjonen dere finner på nett. I wikien får du steg for steg en innføring i hva informasjonskompetanse er, hvorfor det er så viktig, og når og hvordan du skal føre kilder på riktig måte.

Lærer du deg APA-standarden vil du få gode arbeidsrutiner, bedre karakterer og unngå å bli tatt for plagiering og juks.

Har du spørsmål om kildebruk kan du ta kontakt med skolebiblioteket på epost: bibliotekar@skedsmo.vgs.no eller komme innom biblioteket!

Kontaktpersoner

Silje Lafton Sander

Bibliotekar

E-post Silje.Lafton.Sander@skedsmo.vgs.no

Kine Johnsen

Konsulent bibliotek

E-post Kine.Johnsen@skedsmo.vgs.no