Håndverk, design og produktutvikling [Hopp til innhold]

Håndverk, design og produktutvikling

Dersom du har interesse for kreativt arbeid, liker å jobbe med hendene, er nøyaktig og har stå-på-vilje og har et ønske om et praktisk yrke der du jobber med estetikk, form og farge: Velg Håndverk, design og produktutvikling - en kreativ og praktisk yrkesopplæring!

Håndverk, design og produktutvikling er et nytt utdanningsprogram, som er statter det tidligere utdanningsprogrammet Design og håndverk/medieproduksjon fra høsten 2020.

I det første året på håndverk, design og produktutvikling ved Skedsmo videregående skole legger du grunnlaget for videre yrkesspesialisering. Du får jobbe med idéutvikling og med å lage produkter. Du lærer yrkesteori gjennom praksis. Du får være med å bestemme hvilke produkter du vil lage.

Les mer om Håndverk, design og produktutvikling på vilbli.no.

Oppbygging av utdanningen

Opplæringen består som regel av 2 år i skole og 2 år som lærling i en bedrift.

Første året - Vg1

På Vg1 har elevene fellesfag innen Håndverk, design og produktutvikling. Vg1 er søkbart ved Skedsmo videregående skole høsten 2020.

Andre året - Vg2 2020/2021

Du som allerede går i Vg1 Design og håndverk skoleåret 2019/2020, søker deg videre til Vg2 innenfor det "gamle" utdanningsprogrammet. På vår skole kan du på Vg2-nivå velge:

Andre året - Vg2 2021/2022

Elever som skal gå Vg1 Håndverk, design og produktutvikling skoleåret 2020/2021 vil kunne på vår skole på Vg2-nivå velge:

• Vg2 trearbeid
  • Vg2 søm og tekstilhåndverk

Veien videre

Etter 2 år i skole kan du søke læreplass, og tilbringer ca, 2 år som lærling i en bedrift. Du kan også ta påbygging til generell studiekompetanse, slik at du kan søke opptak til universitet og høgskole.

Slik søker du

Du søker via nettsiden www.vigo.no innen 1. mars. For enkelte søkere er fristen 1. februar.

Perica Maksimovic

Avdelingsleder Elektrofag og Design og håndverk